Във връзка с изграждането на пътен възел "Драгалевци" на Околовръстния път се въвеждат промени в организацията на движение по бул. "Черни връх", съобщи Центърът за градска мобилност.

От 3 март до 16 април се затваря за движение на градския транспорт бул. "Черни връх" в участъка от ул. "Сребърна" до Околовръстния път.

Променят се маршрутите на движение на автобусни линии с номера 64, 93, 98 и 122. Закрива се началната им станция - "Хладилника".

Начална и крайна станция за автобусите по линии с номера 93,98 и 122 ще е началната станция на тролейбусна линия номер 8, както и на автобусите от линии с номера 65, 73, 74 и 76 в ж.к. "Гоце Делчев".

Промененият маршрут на автобусна линия с номер 64 ще бъде скъсен - от Центъра по хигиена автобусите ще се движат по маршрута си до спирка "Гробищен парк "Драгалевци" - двупосочно.

Променя се маршрутът на автобусни линии с номер 93 и 98 - от ж.к. "Гоце Делчев" по ул. "Тодор Каблешков", бул. "България", Околовръстен път, бул. "Черни връх" в посока кв. "Драгалевци".

Автобусите по линия номер 122 ще се движат от ж.к. "Гоце Делчев" по ул. "Тодор Каблешков", бул. "България", Околовръстен път до лифт "Симеоново".