Автошествие на родители, които са загубили децата си в катастрофа, затвори центъра на София. Към се включиха и таксиметрови шофьори, протестиращите срещу реорганизацията на бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен" и Европейският център за транспортни политики, предаде Нова телевизия. 

Митингът е под наслов "Стоп на беззаконието по пътищата".

Протестиращите преминаха през бул. "Цариградско шосе" и бул. "Васил Левски". На кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша" те оставиха колите си се отправиха пеша към Съдебната палата. Протестът продължи до Столична община по ул. "Московска" 33, като колите там изцяло блокираха движението по улицата.

Пред Съдебната плата родителите, които са изгубили децата си на пътя, изразиха своето недоволство. Те заявиха, че протестът им е срещу беззаконието по пътищата и нежеланието на политиците да решат проблемите.

Страстите за движението по Патриарха в София не стихват

Страстите за движението по Патриарха в София не стихват

Групата на ГЕРБ в общинския съвет призова за оставката на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов

Протестиращите настояват за спешна промяна в пътното законодателство, което да гарантира тежки санкции на извършителите и за справедливост на пътя. Това коментирала Петя Иванова от сдружение "Ангели на пътя" за БТА.

Те поискаха и отстраняването на общинския съветник Благовест Георгиев от всички заемани от него постове в Столичния общински съвет (СОС).

Припомняме, че на 6 април Георгиев, вече бивш депутат от ПП-ДБ, причини лека катастрофа на ул. "Драган Цанков" и се опита да избяга от местопроизшествието. Според свидетели, водачът видимо е бил употребил алкохол, но е отказал тест за алкохол и наркотични вещества. До момента той отказва да подаде оставката си. Той беше изключен от Комисията по транспорт и пътна безопасност.

Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ, заяви пред протестиращите пред СОС, че се предвижда промяна, която да позволи отстраняването на общинските съветници от СОС, вместо да остават независими съветници, какъвто в момента е Благовест Георгиев.

Иван Таков от "БСП за Българи" пък се изказа относно реорганизацията в центъра на София, като обясни, че не са против велоалеите, но все пак трябва да се върне старата организация на движение в района на НДК.

Припомняме, че днес за втори път започва делота за катастрофата на ул. "Гурко" в София, където 15-годишният Филип Арсов загуби живота си. На 25 април Софийският градски съд не е дал ход на разпоредителното заседание по делото за катастрофата. Причината - Нацко Дойчев, адвокат на близките на загиналия, не присъства на заседанието поради служебна ангажираност.

Насрочиха делото за катастрофата, при която загина 15-годишният Филип в София
Обновена

Насрочиха делото за катастрофата, при която загина 15-годишният Филип в София

Обвиняемият Петър Тодоров остава под домашен арест