врацаСъпругите на военните от поделение 52 380 във Враца протестираха пред портала му, съобщи „Дарик". Причина за протеста са плановете базата да бъде закрита заради реформите в армията.

Жените обясниха, че ако се стигне до заличаване на поделението, без работа ще останат 459 военни, а без препитание общо над 1 500 човека от семействата им. За няколко часа съпругите събраха над 5 000 подписа от граждани в подкрепа на това поделението във Враца да не се закрива.

Сред основните аргументи на съпругите на военните е, че врачанското поделение е специализирано за борба с бедствията и авариите и ако бъде закрито единственото такова поделение в България ще остане в Стара Загора.

Протестиращите връчиха петицията си на депутата Асен Агов, който се ангажира да потърси отговор от министъра за съдбата на съкратените военнослужещи. Реформата се прави за модернизиране на войската и ние я подкрепяме, заяви  Агов, но тя трябва да бъде разяснена и на хората.

Против закриването на поделението се обяви и кметът на Враца д-р Костадин Шахов. Ние не сме безразлични за бъдещето на 400 семейства, сподели  той.