"Работните заплати се начисляват и изплащат съгласно разписаните правила в двустранно подписания колективен трудов договор. Това се случва на 3 транша, никога това не е ставало наведнъж. Към момента това правило не е нарушено."

Това обявиха от управата на предприятието "Въгледобив Бобов Дол" ЕООД във връзка с протестните действия на група миньори по-рано днес, 13 юли.

Миньорите от "Бобов дол" без заплати от май месец

Миньорите от "Бобов дол" без заплати от май месец

От 5 месеца не получавали и ваучери за храна

Припомняме, тази сутрин група миньори от "Бобов дол" излязоха на протест. Част от работниците в мината преустановиха работа, защото не са получавали заплата от месец май. От 5 месеца насам не им били давани и ваучери за храна.

От дружеството обаче посочват, че няма нарушение и повод за протест. 50% от заплатите на работниците за месец май били изплатени още вчера. Това не фигурирало в сметките на всички миньори, защото траншовете изисквали технологично време.

В писмо до медиите от предприятието "Въгледобив Бобов Дол" се ангажираха да раздадат и полагащите ваучери за храна.

Управителят на предприятието инж. Харалампи Златанов посочва, че дружеството има множество проблеми, но приоритет оставало воденето на конструктивен диалог със всички служители.

Според ръководството на "Бобов дол", в което работят около 1 200 души, 10-членния протест тенденциозно цели да създаде изкуствено напрежение и да дестабилизира предприятието.