Без протести в неделния ден в столицата.

Припомняме, че първоначално за 15 май бяха анонсирани три протеста, основният от които на превозвачите, които се заканиха да блокират София със стотици камиони и автобуси. Той обаче бе отменен за 18 май, за която и дата бе първоначално анонсиран.

Пълно с полиция е обаче в столичния център, като няколко хиляди служители на МВР са командировани, за да пазят обществения ред. Причината обаче не са протестите, а предстоящият двубой за Купата на България между ЦСКА и Левски, към който има безпрецедентен от години интерес от привържениците и на двата тима. Към 13 часа агитките на двата тима вече се обособяват - "армейските" фенове са основно в района около езерото "Ариана" и ул. "Цар Иван Асен II", докато поддръжниците на синия тим са концентрирани около ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Драган Цанков".

Снимка 574061

Източник: news.bg

СДВР иска Фандъкова да помисли иска ли 4 протеста и 3 спортни събития в един ден

СДВР иска Фандъкова да помисли иска ли 4 протеста и 3 спортни събития в един ден

Предлагат да се възползва от законовата възможност да забрани застрашаващи реда мероприятия

От 10.00 ч. пък бе предвиден общонароден митинг - протест, организиран от Национално движение "Крумови закони". От 12.00 часа трябваше се проведе и митинг под наслов "Общобългарски поход за мир и неутралитет". Екипът на News.bg на място обаче установи, че събирания на хора, като изключим групи от туристи, по центъра на столичния град нямаше. Нямаше и особено автомобилно движение по жълтите павета. Нямаха информация и за готвени протестни манифестации и полицаите на място, които ни отговориха, че са командировани, за да охраняват мача между ЦСКА и Левски, а за готвени протести не знаели.

Снимка 574064

Източник: news.bg

Преди дни излезе информация и за трети готвен протест под наслов "Незабавна оставка на кабинета Петков" от 18.00 часа пред сградата на Министерския съвет на бул. "Дондуков" №1. Искане за провеждането му обаче не е подадено в Столичната община, като няма информация дали ще се проведе. Това обаче не е особено вероятно предвид това, че именно в следобедните часове контролът на органите на МВР ще е особено значителен след започването на футболната среща.

Отделно от това от 9 сутринта жълтите павета бяха затворени и от полумаратон, както и велошествие. Има и промяна в графика на градския транспорт.

Снимка 574062

Източник: news.bg

Протести, футболен мач, полумаратон и велошествие блокират София

Протести, футболен мач, полумаратон и велошествие блокират София

Ето каква ще бъде организацията на движението