За първи път в историята на Златоград се провежда референдум. Жителите на града трябва да се произнесат дали искат нов кооперативен пазар, като за това общината изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева. Това съобщи БНР.

Величко Сидеров, който подкрепя Инициативния комитет за провеждане на първия референдум, посочи, че не е против нов пазар в града но сумата, която се предвижда да бъде вложена е много висока. Според него няма да има и голяма активност. Очакванията му са едва 1000 жители да упражнят правото си на глас.

По думите му през последните години общината дарява средства и прави инициативи, които не са необходими. Общината направи дарение за Роженския пилон, имаше голямо брожение сред населението, тъй като има много важни неща, които трябва да се случат в Златоград, а даряваме за инициатива, която нито е държавна, нито общинска политика, поясни той.

Нашият кмет обаче е тясно свързан с Караколев, който е основател на овцевъдите. В същото време кметът ни има овце. Мисля, че дарението беше в размер на 10 000 лв, посочва Величко Сидеров.

Доводът на кмета за преместването на пазара е, че той се намира на територията на бивш гробищен парк.