Протестът на жителите на Владая, Горна Баня и кв. "Княжево" излязоха днес с искане за подобряване на транспортното обслужване в района.

Десетки жители са събраха край отбивката за софийското село Владая.
Протестът им, въпреки че е разрешен до 21 часа и е охраняван от полицията, е бил прекратен предсрочно, тъй като сред протестиращите са се появили провокатори.

Именно такива провокатори са блокирали и главния път Е-79 в района на караулката за известно време.

Васил Николов, който е от Инициативния комитет, организирал протестната акция, потвърди пред БНР, че се заражда гражданско неподчинение. Той обясни това с некоректното преброяване на пътникопотока от страна на Центъра за градска мобилност.

Според гражданите никой не е обърнал внимание на исканията им за подобряване на транспортното обслужване на "Княжево" и Владая, чиито жители непрекъснато се увеличават. Хората настояват за нови автобуси по линия 59, за връщането на автобус 58 до Владая, тъй като според тях автобус 59 не се справя с извозването на пътниците в пиковите часове. Те също така искат да има нов конкурс за маршрутна линия 22, която е спряна, удължаване на маршрута на трамвай номер 5, както и изграждане на велоалея.