Утре възстановяват движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път между "Младост" и АМ "Тракия", съобщават от Пътната агенция.

Целта е да се улесни очакваният интензивен трафик в края на трите почивни дни.

Трафикът в участъка ще бъде пуснат в 6.30 часа.

Преминаването ще става двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и ще се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен.

От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват поставената сигнализация.

Пускат изцяло Южната дъга на Околовръстното в София до средата на 2021 г.

Пускат изцяло Южната дъга на Околовръстното в София до средата на 2021 г.

В момента се завършва участъкът от АМ "Тракия" до кв. "Младост"

Реконструкцията на 6-километровото трасе започна през октомври 2019 г. Отсечката между ж.к. "Младост" и кв. "Горубляне" беше затворена на 14 юни тази година.

Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе на Околовръстното ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв., а срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 г.