Движението по ремонтирания участък от столичния булевард "Христофор Колумб" ще бъде възстановено в понеделник, 20 август.

По думите на зам.-кметът по транспорта на СО Евгени Крусев от днес на отсечката вече се полага един от пластовете асфалт. Утре ще се поставят маркировка и знаци. В участъка се ремонтират също тротоарите и уличното осветление.

Затварят столичния булевард "Христофор Колумб" за ремонт

Затварят столичния булевард "Христофор Колумб" за ремонт

След месец ремонтите преминават на Източната тангента

Крусев обясни и че от вторник, 21 август, започва и ремонтът на Източната тангента - от кръговото на улица "Продан Таракчиев" до квартал "Христо Ботев".
Там движението ще бъде затворено цялостно и ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим и такива, които снабдяват търговски обекти.

"По "Граф Игнатиев" се работи изключително интензивно. В момента вече се работи по релсовия път в зоната на кръстовището на "Раковски" и "Граф Игнатиев", за да може в началото на септември да бъде готово самото кръстовище", заяви Крусев, цитиран от БНТ.

Фандъкова: Тази година проектите за реконструкция в София са най-мащабни
Обновена

Фандъкова: Тази година проектите за реконструкция в София са най-мащабни

Започва разширяването на бул. "Монтевидео" в кв. "Овча Купел"

По думите му през почивните дни в София работят над 5 асфалтови бази. "В момента се асфалтира също по бул. "България". Текат ремонтните работи по бул. "Пенчо Славейков", по бул. "Арсеналски", така че мобилизацията е пълна, за да можем да приключим за първия учебен ден и съответно, когато трафикът се увеличи, да можем да посрещнем автомобилите, които идват в София", обясни още зам.-кметът.

Ремонтират софийските булеварди до 15 септември

Ремонтират софийските булеварди до 15 септември

Йорданка Фандъкова провери направените реконструкции