Движението в затворения участък на Околовръстния път в София ще бъде възстановено до 10 септември, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Става въпрос за участъка между пътен възел "Горубляне" и пътен възел "Младост", който беше затворен на 14 юни за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов, част от разширяването на над 6 км участък от Околовръстното от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост".

Реконструкцията на трасето започна през октомври 2019 г.

Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

В шест ленти и с 80 км/ч "летим" между "Младост" и "Горубляне"

В шест ленти и с 80 км/ч "летим" между "Младост" и "Горубляне"

Строителството трябва да продължи до 2021 г.

Построено е ново съоръжение над река Кална. В момента се изграждат пътните възли "Горубляне" и "Младост". Изграждат се армонасипни стени, завършени са всички изкопни и насипни работи в участъка. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе.

В момента се полагат долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока АМ "Тракия".

При строителните дейности в участъка между "Горубляне" и "Младост" транзитно преминаващите автомобили се отклоняват от АМ "Струма", "Тракия" и "Хемус" по Северната скоростна тангента. Локалният трафик използва като обходни маршрути бул. "Александър Малинов" и бул. "Цариградско шосе", както и ул. "Самоковско шосе" в кв. "Горубляне" и ул. "Инж. Георги Белов", които свързват кв. "Горубляне" и кв. "Младост".

Софийският околовръстен път ще се осигури връзка между АМ "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа", както и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Пускат изцяло Южната дъга на Околовръстното в София до средата на 2021 г.

Пускат изцяло Южната дъга на Околовръстното в София до средата на 2021 г.

В момента се завършва участъкът от АМ "Тракия" до кв. "Младост"

Инвестицията е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет.