От юли се извършват ремонтни дейности на тунела за столичния квартал "Люлин". Това ежедневно предизвиква сериозни задръствания в квартала и недоволството на хиляди софиянци. От днес се въвеждат алтернативно трасе и зелена вълна, които да облекчат трафика, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, цитиран от БНТ.

Ако шофьорите видят преди тунела, че има задръстване, могат да направят ляв завой по бул. "Петър Дертлиев", а след това - десен по бул. "Сливница". По тях се въвежда допълнителна зелена вълна в час пик - от 7:30 ч. до 9:00 ч. сутрин към центъра и от 17:00 ч. до 18:30 ч. в обратна посока.

Фандъкова разчита в срок да се ремонтира тунела за Люлин, но не казва до кога

Фандъкова разчита в срок да се ремонтира тунела за Люлин, но не казва до кога

Кметицата на София доволна от работата със служебния кабинет

По бул. "Сливница" е осигурена с временна маркировка трета лента към центъра, която да облекчи пропускливостта. Целта е за 10 минути да се стига от тунела до бул. "Константин Величков", за да се облекчи движението. По алтернативния маршрут ще могат да преминават 1000 автомобила на час.

Пред Нова телевизия Георгиев каза, че се предвижда да бъде обособен буферен паркинг до метростанция "Сливница" за над 120 коли. Предстои проектът да бъде разгледан в Общинския съвет.