От днес, 25 януари, грипна епидемия се обявява и на територията на област Разград. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват за периода от 28 до 30 януари.

От утре, 26 януари, в област Русе също се обявява грипна епидемия. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват за периода от 28 януари до 4 февруари включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Грипна ваканция и за учениците от София, Благоевград, Кюстендил и Плевен

Грипна ваканция и за учениците от София, Благоевград, Кюстендил и Плевен

От понеделник четирите области също обявяват грипна епидемия

В област Пазарджик обявената грипна епидемия остава в сила и ваканцията на учениците да се удължава до 29 януари включително.

В област Пловдив продължават въведените противоепидемични мерки, включително преустановяване на учебните занятия до 1 февруари.

От утре, 26 януари, в Силистра се отменя грипната епидемия и се възстановяват детските и женските консултации, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Припомняме, днес стана ясно, че от понеделник грипна ваканция обявяват и областите София-град, Благоевград, Кюстендил и Плевен.

Днес общо 1039 училища са в грипна ваканция.