От понеделник, 28 януари, грипна ваканция обявяват областите София-град, област Благоевград и област Кюстендил.

Учебните занятия в София-град и Плевен се преустановяват от 28 януари до 5 февруари включително, когато е междусрочната ваканция. Учениците трябва да са на училище на 6 февруари.

В областите Благоевград и Кюстендил грипната ваканция ще продължи от 28 януари до 1 февруари включително.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

1039 училища в страната са в грипна ваканция

1039 училища в страната са в грипна ваканция

От понеделник във ваканция излизат и в София, Благоевград, Кюстендил и Плевен

Припомняме, към момента грипна епидемия е обявена на територията на общо 16 области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит.

Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.

Припомняме, днес общо 1039 училища са в грипна ваканция.

Затворени са по 8 училища в областите Враца и Кюстендил, по 7 в Ловеч и Силистра, и 4 в област Бургас. Продължава да не се учи в 194 училища в област Пловдив, в по 122 училища в областите Варна и Пазарджик, в 80 в област Хасково, в 69 в област Добрич, както и в 97 в София-област.

Грипната ваканция за учениците в 43 училища в област Ямбол е удължена до 28 януари включително. Не се учи в още 72 училища в област Кърджали, в 60 в област Смолян, в 71 в област Сливен, в 38 в област Перник и в 32 училища и в две детски градини във област Видин.

В три училища в област Разград - ОУ "Христо Ботев" в с. Острово, ОУ "Христо Ботев" в с. Веслец и в ОУ " Васил Левски" в с. Сушево, община Завет, също не провеждат занятия поради висока заболеваемост.

Разград и Русе обявяват грипна епидемия, Силистра я отменя

Разград и Русе обявяват грипна епидемия, Силистра я отменя

В Пазарджик и Пловдив удължават грипната ваканция