Фалшиви документиГолямо количество фалшиви документи са иззети вчера при специалзирана операция на служители от РЗБОП - Пловдив и РПУ - Карлово.

В дома на 28-годишния Цветан Моллов от Клисура полицаите намерили четири български задгранични паспорта, 496 халограмни стикера за визи, които дават право на работа в Холандия, 4 празни бланки за регистрация на чужденци в Кралство Холандия, 23 непопълнени форми за гръцки задгранични паспорти и две пишещи машини на латиница.

По първоначални данни, Цветан Моллов е работил в съдружие с друг мъж от Клисура, който в момента е в чужбина.

При операцията е претърсен и дома на 22-годишния Марин А., откъдето са иззети ловна пушка и боеприпаси, съобщи пресцентърът на МВР.

Предстои извършването на експертизи, както и установяването за какво са били използвани документите. Предполага се, че криминалната група е действала повече от година и е пласирала фалшивите документи както в България, така и зад граница.

Според информация на "Дарик радио" Моллов в момента е на разпит в пловдивската полиция и има достатъчно доказателства, че е разпространявал неистински документи. Той е известен в криминалните среди като човек, който за 5 минути е в състояние на оформи "на коляно" документи за влизане в Шенген. Цената на фалшификатите е варилала между 250 и 600 евро.

Двамата са криминално проявени и срещу тях има дела за изнасилване и кражба.