Жителите на софийското село Железница са подложени на тормоз от десетки кучета, съобщава БиТиВи, позовавайки се на информация от потърпевши. Местен жител твърди, че в селото не може да се живее спокойно. По думите му десетки животни за продан в Западна Европа се отглеждат в една къща.

Любомир Дончев живее в селото от години. Той споделя, че внуците му ги е страх от кучетата и затова вече не искат да ходят там. Дончев разказва, че глутницата започвала да вие и лае от 4.00 часа сутринта. Не можело да се спи. Никакво спокойствие нямало и през целия ден.

Освен това от двора на кучешкия развъдник се носела и непоносима миризма.

Собственичката не се съобразявала с никого. Местните хора са недоволни, че бизнесът с кучетата е за сметка на всички.

Оказва се, че в наредбата за домашните любимци няма посочен максимален брой животни, които могат да се отглеждат в жилище, дори и с цел продажба. Това е и причината управата в район Панчарево да не може да санкционира жената, която развъжда кучетата. Те все още я чакат да предостави информация за любимците си в данъчната служба.

Властите и общината до този момент не били реагирали. Единствено Агенцията по безопасност на храните не издала акт, че обектът няма регистрация при тях.

От управата в район Панчарево не можели да санкционират жената за броя на кучетата.