Два нови регистъра да се направят в столицата - регистър на шахтите в София и регистър на преместваемите обекти.

Искането към столичния кмет е внесено от групата на Демократична България и следва трагичния инцидент с починалото от токов удар 16-годишно момче. Все още не е ясно кой отговаря както за шахтата, така и за направеното отклонение за електрическо захранване.

Регистърът на шахтите в София трябва да съдържа техните геокоординати, да се посочва собственик, както и дата на последната извършена проверка. Вторият регистър - преместваемите търговски обекти, трябва да съдържа информация за срока на отдаване и техния наемател/ползвател.

Не е ясно кой контролира и отговаря за кабела, който уби 16-годишно момче в София

Не е ясно кой контролира и отговаря за кабела, който уби 16-годишно момче в София

На булеварда има много преместваеми обекти

"София има нужда от спешна дигитализация, с която да изнесем на светло процесите, отговорностите и отговорните. Вместо да говорим за "нелепи инциденти" и да гледаме прехвърлянето на топката между институциите, време е да поговорим за създаването на прозрачни системи и правила, с ясен контрол върху спазването им", подчертава Яна Тодоранова, вносител на предложението.

От Демократична България настояват, също така, да бъде извършена задълбочена проверка по случая чрез координирани действия на всички отговорни институции, за да се установят отговорните лица. Също така и да се облекчи процедурата за премахването на незаконен обект, която в момента изисква участието на няколко инстанции, което забавя значително процеса.

От 5 места прокуратурата търси информация за смъртоносния кабел на Гешов

От 5 места прокуратурата търси информация за смъртоносния кабел на Гешов

Днес е извършена аутопсия на трупа