Ограничава се движението по платното в посока „Кулата” на автомагистрала „Струма” между пътен възел „Кочериново” и пътен възел „Благоевград”. Ограничението ще бъде в сила до 18.00 часа утре (19 март), съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Трафикът се пренасочва по път Е-79 – София – Кулата.

Ограничението се налага заради ремонти на отвеждащата връзка от пътния възел „Благоевград” на третокласния път Благоевград – Станке Лисичково. Уточнява се, че ремонтните дейности не са на основното трасе на лот 2, а на отвеждащата връзка от пътния възел на третокласния път. Той е с интензивен тежкотоварен трафик в посока София – Кулата и София – Станке Лисичково.

От пътната агенция призовават шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, както и да спазват пътната сигнализация.

Актуална информация за пътната обстановка може да се получава от безплатното мобилно приложение LIMA, както и от интернет страницата на Пътната агенция – www.api.bg. Информация може да се получава и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20.

Ситуационен център събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища при 24-часов режим.