След завършването на всички проверки от МРРБ, ДНСК, РДНСК и други компетентни органи, областният управител на Област с административен център Варна, г-н Марио Смърков, отмени издадената заповед на Благомир Коцев, която ограничаваше движението на автомобили по Крайбрежната алея. Това решение е внесло яснота в спора относно статута на улицата и я определи като част от първостепенната улична мрежа на града, свързваща басейн "Приморски" и сп. "Почивка", заявиха от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Със своите действия г-н Коцев фактически предостави възможност да бъде установено ясно и окончателно, че крайбрежната алея е включена в Общия устройствен план на община Варна от 2012 година като улица IV клас. Сега отговорността за възстановяването и регулирането на движението по улицата е в ръцете на община Варна, която трябва да спазва закона и в рамките на 14 дни да възстанови предишното състояние и да осигури безпроблемно движение за пешеходци, автомобилисти и велосипедисти.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, бизнеса, гостите на Варна и варненци, разчитат, че ще се създаде една равнопоставена за всички основа за работа, почивка, разходки и забавления. Не считаме, че следва институциите и политиците ни, водени от крайни популистични възгледи, да ощетяват цели сектори, които с дейността си допринасят Варна да стане едно по-добро място за живеене в България.

Ресторантьорите оспорват затварянето на Крайбрежната алея на Варна за коли

Ресторантьорите оспорват затварянето на Крайбрежната алея на Варна за коли

Настояват за спешна среща