Ресторантьорите оспорват заповедта на областния управител на гр. Варна да се затвори част от Крайбрежната Алея за автомобили. В съвместна позиция на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) изтъкват, че техните членове са недоволствали срещу подобно ограничение, а те като браншова организация целят защита на интересите им.

Областният на Варна няма танк, зареждал бензин за автобуси с бежанци

Областният на Варна няма танк, зареждал бензин за автобуси с бежанци

Опровергава информация за нахлуване на ДАНС заради злоупотреба със служебно гориво

Те смятат, че налагането на забрани не решава проблеми и настояват за незабавна среща на всички представители, както на държавната администрация, така и на всички страни, пряко засегнати от наложената забрана.

Убедени сме, че в една диалогична среда, заедно ще намерим най-правилното решение за удовлетворяване на интересите на всички граждани и гости на нашия град. 

Без коли по Крайбрежната алея на Варна искат граждани

Без коли по Крайбрежната алея на Варна искат граждани

Настояват и за екологичен транспорт с платформи за инвалидни и детски колички

"Крайбрежната Алея във Варна е на всички граждани и гости на морската ни столица. Това, което се случи след влизането в сила на забраната за достъп на автомобили е, че една част от хората останаха дискриминирани. В това число работещи в заведенията, собственици, доставчици на стоки и услуги, клиенти, и не на последно място - граждани, решили да посетят свободно, една част от градската инфраструктура на Варна", пишат от организациите на ресторантьорите и собственици на заведения.

Според тях ефектът от забраната бил празна Крайбрежна Алея и освен отменени резервации, празни маси, връщане на капаро, нямало и майки с колички.

Според писмото на Ричард Алибегов и Емил Коларов били провалени и дълго организирани тържества и лични празници и имало негодувание от служителите в заведенията, че не могат да стигнат до работните си места (без автомобил в близост до морето).

Ресторантьорите изтъкват и двете години пандемия, в която заведенията стояха затворени и чакаха. Чакаха двата месеца в годината, в които да работят нормално.