Реорганизацията в центъра на Софи по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен" пречи на зареждането на търговските обекти. С такава позиция излизат Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова организация на ресторантьорите - София, Българската асоциация за туризъм и Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия.

Според тях ремонтите изгонили хората от центъра на София, а идеята за "синята зона" в неделя и удължаването й за час през останалите дни ще се отрази на хората и особено на тези, които живеят в провинцията и "през уикенда искат да посетят столично заведение". Тези неща съсипват бизнеса в столицата, категорични са ресторантьорите, като обвиниха "Спаси София" за това.

Припомняме, че скорошната реорганизация по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен" предизвика недоволството на живущите в района, след като бяха премахнати паркоместа. Новата организация включва сваляне на велоалеята на бул. "Витоша" от тротоара на пътното платно, изграждане на нова велоалея по бул. "Патриарх Евтимий", както и двупосочно движение по "Фритьоф Нансен".

На 8 май неправителствената организация Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) даде на съд решението за реорганизация на движението в центъра на София.

Днес Институтът за пътна безопасност възложи на одитори, инженери и проектанти да извършат инспекция на временната, като от института казаха, че до ден-два ще стане ясно дали тя е опасна или не.

ИПБ прави одит на новата организация на движението по "Витоша" и "Патриарха"

ИПБ прави одит на новата организация на движението по "Витоша" и "Патриарха"

Проектът бил съгласуван като временна организация с типови схеми и ремонта трябвало да трае само два дни