Столичната община санкционира с 336 000 лева изпълнителя на ремонта на бул. „Витоша“ - обединение „Витоша 2014“, съобщават от местната администрация.

Извършен е лабораторен анализ, като резултатите от него са показали, че на отделни места има несъответствие на нивелационните нива. Столичната община ще задържи и гаранцията за добро изпълнение, внесена от изпълнителя в размер на 170 000 лева.

Междувременно пред журналисти столичната кметица Йорданка Фандъкова обяви, че около 230 000 лева е до момента санкцията за фирмата, която ремонтира бул. „Витоша”. Фирмата ще бъде санкционирана заради забавяне и заради самото изпълнение на работата. Проверката, която лабораторията на Агенция „Пътна инфраструктура” е извършила, е установила нарушения на изискванията на места. Фандъкова обаче не посочи какви точно нарушения са установени.

Кметът на столицата обясни, че гаранцията от 170 000 лева се задържа, за да са сигурни, че ако има някакви проблеми в бъдеще, няма да издирват фирмата, а ще използват паричната гаранция.