Събират стари гуми в столичния квартал "Красна поляна" в петък и събота - 19 и 20 януари 2018 г., съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Временните стационарни пунктове ще бъдат на ъгъла на бул. "Вардар" с бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Освобождение" 25 - на паркинга югозападно от районната администрация на "Красна поляна".

Столична община събра 800 стари гуми за 2 дни

Столична община събра 800 стари гуми за 2 дни

Акцията е била само в районите Люлин и Връбница

Това е четвъртата поредна инициатива на Столичния инспекторат, която е част от мерките за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София. Целта е да бъде ограничено изгарянето на старите гуми за отопление.

В рамките на предходните две акции, организирани в районите "Младост" и "Овча купел", са били събрани близо 3000 гуми. Само през последната събота-неделя в районите "Люлин" и "Връбница" са били събрани 800.

На адресите, на които има разкрити пунктове, стари гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района на местоживеене, уточниха от общината.

„Зелен“ билет за 1 лев срещу софийския мръсен въздух

„Зелен“ билет за 1 лев срещу софийския мръсен въздух

Предлагат затваряне на "Синя зона" при замърсяване на въздуха в София

Припомняме, в Столична община подготвят мерки за подобряване качеството на въздуха. Съветниците предлагат в дните, когато въздухът е най-замърсен, да има "зелено билетче" - за 1 лев да може да се ползва градския транспорт. Сред другите обсъждани мерки е затваряне на "Синя зона".