Дисководещ се качил в колата си с 3,27 промила алкохол след като забавлявал студенти. Автомобил е засечен с превишена скорост в населено място от 151 км/ч при ограничение 50 км/ч, а друг водач е засечен на автомагистрала да се движи със 194 км/ч.

Това са по-фрапантните случаи засечени по време на акция "Зима", за които съобщи гл. инспектор Димитър Мичев и инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция".

В дните на операцията са регистрирани осем катастрофи с участници в студентските празненства, при които е имало 6 ранени. Няма обаче тежки катастрофи със загинали студенти или участници в студентския празник. 

Повече неизправни коли се движат по пътищата спрямо 2018 г.

Повече неизправни коли се движат по пътищата спрямо 2018 г.

Акция "Зима" завърши с близо 70 000 проверени автомобила

Съвместни екипи от Пътна и Териториална полиция са установили 40 водачи, които карали след употреба на алкохол и 12, след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози. По време на операцията са констатирани и редица нарушения на скоростните режими.

В периода са реализирани общо 222 специализирани полицейски операции, от които 188 са били за осигуряване на безопасността на движението по пътищата.