18-годишният Алекс Ангелов, който беше пребит при спречкване с група роми в русенския град Бяла, е излязъл от кома.

Момчето е било прието веднага в реанимация, където състоянието му е било стабилизирано. По думите на д-р Огнян Игнатов от неврохирургията в Университетската болница в Русе пред bTV момчето вече е стабилизирано и може да се каже, че състоянието му не е критично.

Алекс не е излязъл от кома, но не е и в съзнание. Младежът не е ориентиран за време и място.

"Надяваме се скоро състоянието му да се подобри и да влезем в словесен контакт с него", обясни д-р Игнатов. Според него при подобни черепно-мозъчни травми никой не може да определи как ще се развие ситуацията около състоянието на пострадалия, поради което не може да се даде и срок за подобряването на младежа. Игнатов добави, че при различните хора тези процеси протичат по различен начин.

Припомняме, 18-годишният младеж беше в кома от събота. Той е понесъл тежък удар по главата с бутилка, след което не му е оказана първа помощ.

Беше установено, че инцидентът е станал след сбиване с група от 12 души от ромски произход. Конфликтът възникнал заради цигара, докато младежът и приятелите му се прибирали от дискотека.

По случая беше задържан 32-годишния Валентин Маринов, който е ударил Алекс. Вчера, 11 юли, съдът в Бяла реши да остави в ареста за постоянно Маринов.

Постоянен арест за бияча в Бяла, изпратил в кома 18-годишния Алекс

Постоянен арест за бияча в Бяла, изпратил в кома 18-годишния Алекс

Ударил момчето с бутилка и не позволил останалите да му помогнат

Припомняме и че в жителите на русенския град Бяла организираха серия от протести срещу агресията. По време на недоволството събралите се поискаха справедливи наказания за групата цигани, участвала в побоя. Вчера също имаше протести в Бяла, но след решението на съда да остави Маринов зад решетките, жителите на Бяла обявиха, че протестите ще бъдат прекратени.