Сдружението с нестопанска цел "Съюз такси" заяви, че не подкрепя протестите на таксиметровия бранш в София и изразиха неразбиране за причините. Това стана ясно от публикация на Фейсбук страницата на кмета на София Васил Терзиев. Те изразяват своето неразбиране за причините за протеста.

В същата публикация Терзиев заяви, че за него са неоснователни протести, проведени на 14 май, след като миналата седмица е проведена среща със заместник-кмета по транспорт и с представители на протестиращите, на която е обяснено, че промените в центъра не премахват стоянки, както и че са поискани техни предложения, които да бъдат разгледани допълнително.

Припомняме, че на 14 май таксиметровите шофьори излязоха на протест срещу закриването на таксиметрови стоянки в столицата заради реорганизацията на движението в центъра на София. Протестът беше организиран от Националният таксиметров синдикат.

Според протестиращите ключови места от централната градска част са оставени изцяло без каквато и да е таксиметрова инфраструктура, което създава изключителни трудности в работата на заетите в таксиметровия превоз на пътници в София.

Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София

Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София

Те не са съгласни със закриването на таксиметрови стоянки в столицата

Красимир Цветков, председател на Национален таксиметров синдикат, заяви, че желанието от синдиката да се срещнат с кмета остава неудовлетворено дори са получили съобщение чрез служителя на общинска полиция на входа на общината, че кметът няма да ги приеме. Това предаде БНТ.

Председателят добави, че има места в София, на които са премахната по 10 стоянки. Има и такива, които разполагат с една активна за момента.