Падналите обилни валежи в Добричка област спряха жътвата и нанесоха щети по пътищата. В община Крушари между селата Александрия и Коритен екипи на Пътно управление изграждат отнесените от дъждовете насипи, съобщи БНР.

Заради ремонтите скоростта за движение в района е ограничена до 20 километра в час. Между селата Бакалово и Крушари водната стихия е отнесла канавки, разрушени са подпорни стени край пътя.

Общинска комисия прави оглед в силистренските села Поп Кралево и Главан. През почивните дни в района са паднали интензивни валежи от 60 литра на квадратен метър и са нанесени щети по пътищата.

Сигналите са подадени от кметовете на селата, съобщи зам.-кметът на община Силистра  Веселин Андреев. В Главан дъждът е извлякъл една от улиците, а на входа на Поп Кралево има пропадане, откъсната е и асфалтова настилка. Потърсихме съдействие от строителна фирма, която работи близо до село Срацимир, съобщи още Веселин Андреев.

Над 60% е унищожената земеделска реколта в селата Стърница и Давидково в Смолянско. Най-сериозно е положението в селата Загражден и Две тополи, където насажденията са почти напълно унищожени, до 90%.