Шофьор загина при катастрофа тази сутрин на пътя Асеновград-Пловдив.
Около 7 часа близо до входа на КЦМ лек автомобил „Голф" навлязъл в лентата за насрещно движение и челно се блъснал в товарен "Мерцедес".
Водачът на леката кола е починал на място. В помощната операция е участвал и спасителният отряд на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Употребил наркотици водач катастрофира също на пътя Асеновград-Пловдив.
Близо до завод „Агрия" лек автомобил „Тико", управляван от 25- годишен мъж преминал в лентата за насрещно движение и се блъснал в дърво, което се намирало навътре в банкета.
По първоначални данни причините за случилото се са заспиване и употреба на наркотици. Шофьорът, който е със счупен крак, признал, че същия ден е взел две дози хероин.

Мотоциклетист пострада при пътен инцидент на пътя Асеновград-Козаново. Нерегистриран мотоциклет „Хонда", управляван от 29- годишен мъж при завой и движение с несъобразена скорост навлязъл в лентата за насрещно движение и челно се блъснал с лек автомобил „Волво". Мотоциклетистът е със счупен палец на крака. Установено е , че той не притежава категория за управлявания от него мотоциклет.