Шофьор на тролей се нахвърли с юмруци върху шофьор на автомобил, съобщава bTV.

Поредната саморазправа на пътя е станала вчера следобед в столичния квартал "Гоце Делчев".

Очевидци на случката подали сигнал на тел. 112, но пристигналите на място екипи на полицията обяснили, че не могат да направят нищо.

Хората посочват, че шофьорът на тролейбуса слязъл и незабавно започнал да бие шофьора на колата. От столичния електротранспорт обаче твърдят друго.

Зам.-директорът на дружеството инж. Иво Василев заяви, че служителят ще бъде санкциониран за това, че е напуснал кабината, а не заради нещо друго. Освен това ще има разговор с психолог.

Той обясни, че два автомобила са извършили неразрешени маневри, попречвайки на движението на тролея. Едната кола била съвсем близо до возилото на градския транспорт и така се създала предпоставка за катастрофа.

По думи на Василев шофьорът на тролея си помислил, че се е стигнало до удар и затова слязъл да провери. След като установил, че такъв не е имало, решил да направи забележка на шофьора на колата. Той обаче го напсувал и го ударил веднъж, след което шофьорът на тролея отвърнал.

Зам.-директорът на "Столичен електротранспорт" обясни, че полицията не се занимава със случая, защото няма пострадало и виновно лице.

Двамата участници в инцидента не са подали жалби.