Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на жена за хулигански действия и заплаха за убийство, след като нарочно е блъснала с автомобила си друга жена и се е заканила да ликвидира дамата, която я е шофирала.

Около 13 часа на 23 май 2024 г. обвиняемата с инициали Х. К., потегляйки с лек автомобил "Киа" на паркинг на бул. "Симеоновско шосе" в София, целенасочено набрала скорост и насочила директно колата си срещу "Тойота", управлявана от друга жена. В резултат от това агресорката причинила катастрофа и създала реална опасност за живота на другата шофьорка и останалите участници в движението, съобщиха от държавното обвинение. Освен това тя заплашила жената, управлявала другия автомобил: "Ще те смажа! Ще те ликвидирам!"

Жена качи колата си върху друга в по-нисък паркинг в Пловдив

Жена качи колата си върху друга в по-нисък паркинг в Пловдив

При друг в града инцидент момиче се заби с автомобила си в дърво

Прокуратурата определя кивършеното от нарушителката като непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото и отличаващи се с изключителна дързост.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, предл. 3, алт. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

Хулиганката не е осъждана. Наложена й е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

Двама биха засякла ги шофьорка на булевард в София

Двама биха засякла ги шофьорка на булевард в София

Мъжете са задържани