Като цяло се успокои ситуацията, спаднаха нивата на реките и язовирите. Единствено река Лесновска е с повишени нива, така че там и в момента са моите екипи и заедно с районната администрация могат да наблюдават и да предприемат мерки. Това заяви във връзка с проливните дъждове на територията на столицата кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя взе участие в инициативата "Заедно срещу езика на омразата" на Столичната община и Организацията на евреите в България "Шалом".

По думите й оттук ще продължи отводняването и почистването, където е нужно. Фандъкова е разпоредила да бъдат описани щетите по общинската и частната инфраструктура. Тя отбеляза, че общинската инфраструктура е важна, защото на места има буквално изровени улици, които ще трябва да бъдат  възстановени, и то бързо. Щети има в районите "Витоша", "Нови Искър" и "Кремиковци".

Няма проблеми с училища, и детски градини.

Пороите продължават: Частично бедствено положение във Враца, Криводол и Димово

Пороите продължават: Частично бедствено положение във Враца, Криводол и Димово

Нови проблеми заради валежите има и в района на столицата

Днес са подадени три нови сигнала за проблеми - предимно за частни сгради. Екипите на общината и пожарната съдействат на хората. Има и паднали дървета. Отстранени са клони и всичко, което може да бъде опасно. Разпоредено е и постоянно да се проверява за изсъхнали дървета.

Няма пострадали през последните два дни, увери Йорданка Фандъкова.