Неколкомесечният казус с огромните задръствания между София и Перник в района на пътя до Драгичево и Владая ще бъдат разрешени съвсем скоро. Това е равносметката от срещата между кмета на Перник Станислав Владимиров, министерството на регионалното развитие и благоустройството и ръководството на АПИ.

"Получихме уверение, че ремонтираният участък ще бъде пуснат до 15 октомври. До 1 декември пък трябва да бъде отворен пътя Рударци-Кладница, който е затворен заради свлачище. Имаме уверение, че през следващата година ще бъде ремонтирано и другото пътно платно на пътя София-Перник, който е втората най-натоварена отсечка в страната след АМ "Тракия", резюмира резултата от срещата пернишкият градоначалник.

Започва ремонтът на пътя между Владая и Драгичево

Започва ремонтът на пътя между Владая и Драгичево

Алтернативен маршрут за пътуване между София и Перник е магистрала "Струма"

След евентуалния ремонт догодина ще бъде организирано реверсивно движение със светофари.

"Стотици хора са подавали жалби до мен. Като председател на Комисията по ревизията също се занимавахме с казуса. Затова сме доволни от разрешаването на проблема", взе отношение и Мая Манолова, която също участва в среда.

Най-важното е, че през зимния сезон ще работят и двете платна на пътя през Владая, като така се намалят значително хроничните напоследък километрови задръствания, почертаха от АПИ.