Драстично намалява ширината и дебелината на плажната ивица в курортен комплекс „Слънчев бряг".
Това съобщи Атанас Терзиев, общински съветник в Община Несебър, цитиран от БНР.

По думите на Терзиев причината за намалението на плажната ивица е прекъсването на наносния поток в следствие изграждането на пристанището "Марина Диневи" в Св. Влас.

Общинският съветник допълни, че сигнал за това е изпратен до министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който е разпоредил проверка по случая от МВР, ДАНС и прокуратурата.

От „Диневи груп" отхвърлиха обвиненията с разпратено до медиите съобщение.

Според „Диневи груп" партия ДЕЛА за пореден път се опитва да манипулира общественото мнение и злоупотребява с доверието на централните медии.

Според текста обвинението показа пълна липса на компетентност, то не е подкрепено с адекватни аргументи или документи.

Представители на Екогласност и други експерти са потвърдили, че пристанището по никакъв начин не влияе на плажната ивица на курорта и не спира пътя на наносния поток, се посочва още в текста.

От „Диневи груп" допълват обаче, че съществуват журналистически разследвания, които дават основателни съмнения, че самият Атанас Терзиев и неговите общински съветници са замесени в немалко корупционни сделки и обслужване на лични корпоративни и олигархични интереси.
„Тримата не отговориха на въпроса в качеството си на какви дават пресконференцията - като служители на своя неформален партиен лидер - предприемачът Чавдар Александров или като партия, която защитава неговите корпоративни интереси", казват от "Диневи груп".

В съобщението се дава като пример екологичния проблем с отходните води от комплексите „Съни дей", собственост на Чавдар Александров, където в р. Хаджийска се влива директно на плажа на станцията на Министерски съвет.