Избрани бяха новите членове на съвета на директорите на „Слънчев бряг" - Мария Михалева - експерт в туристическа агенция, Соня Енилова, Константин Лефтеров-представител на община Несебър, която е основен кандидат за инфраструктурата на комплекса, заместник областния управител на Бургаска област Златко Димитров и Иво Маринов, който ще представлява държавата.

Заради нередности в документацията на държавата имаше вероятност да бъде провалено извънредното общо събрание за смяна на борда на директорите.Освен, че в залата не присъстваха новите членове, сред документацията им липсваха и задължителните декларации за свързаност, информира burgas24.bg.

Старият съвет на директорите и изпълнителният директор на „Слънчев бряг" АД Малина Стратиева бяха освободени в присъствието на 86 % от акционерите, или притежателите на 1 718 567 акции.

75% от акциите на дружеството са държавни. Освободените са Малина Стратиева, Младен Мутафчийски, досегашният представител на държавата Ели Анави, Кольо Колев и Пламен Александров.

От Туристическият холдинг акцентираха и върху липсата на декларации за свързаност на новите членове, както и върху липсата на всеки един от тях.

Според Никола Борисов-юрист на "Слънчев бряг- холдинг", досега винаги са били представяни тези декларации. Той изрази и недоумение от неприсъствието на новоизбраните членове на съвета на директорите.

По думите му това е осуетило нормалните разговори с тях и е ограничило липсата на информация относно бъдещите им планове за дружеството и най-вече за инфраструктурата.

Според Борисов единствената информация, с която разполага за новоизбраните членове е от биографиите им и документацията, която е била представена на събранието.

Според акционерите това е недопустимо, защото така преди години е направен опит в Съвета на директорите да бъде вкаран и приближен на Косьо Самоковеца. От холдинга поискаха и свидетелствата за съдимост на новоизбраните.

Представителят на държавата Любомир Илиев - държавен експерт в МИЕТ не успя да посочи официални мотиви за освобождаване на досегашното ръководство на най-големия туристически комплекс у нас.

Новият съвет трябва на свое заседание да избере изпълнителния директор на дружеството. По неофициална информация това ще е Мария Михалева. Кога ще бъде първото заседание на новоизбрания борд на директорите обаче никой не можа да каже.