Над 80% от реколтата в Пловдивско е унищожена след вчерашната буря, твърдят местни производители.

Дъждът е бил много силен и съпроводен с гръмотевици. В района е паднала и градушка, съобщи Нова телевизия.

Същевременно 50-годишен мъж оцеля по чудо, след като огромно дърво се стовари върху автомобила му. Пролетната буря в района на пловдивското село Чешмегирово заварила шофьора на пътя. Проливният дъжд и липсата на видимост го принудили да спре автомобила си и да изчака на главния път Пловдив-Хасково, когато дърво премазва колата му. Мъжът е успял да излезе през люка на автомобила.

Дъжд започва да вали над наводнен Плевен

Дъжд започва да вали над наводнен Плевен

Върху града са се излели около 40 литра дъжд на кв.м

Проливният дъжд нанесе сериозни щети и в Плевен - паднали дървета, изровена настилка, наводнени мазета и приземни етажи. Няма бедстващи хора.

38 литра на квадратен метър е измереното количество дъжд за по-малко от 3 часа в станцията на Националния институт по метеорология и хидрология в града. Вече е започнало описването и разчистването на щетите в града, съобщи БНТ.

Има затворени участъци за движение, а градският транспорт в някои райони е пренасочен към обходни маршрути. През целия ден се образуват и задръствания по улиците в града. В ниските части на града е имало много закъсали автомобили.

Щети има и във Видин, където са паднали 52 литра дъжд на квадратен метър. По информация на БНР са придошли водите на река Делейнска. Три екипа на пожарната служба са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството и преместване на вещи от наводнени части на имоти. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво, но екипите по отводняване на мазета и дворове продължават работа.

Рано тази във Видин сутрин друг противопожарен екип е съдействал за евакуация на жена с деца от наводнен сутерен на къща.

Ограничено е движението на всички моторни превозни средства в участъка Раброво - Периловец заради аварирал временен мост. Въведен е обходен маршрут. Временно движението по третокласните пътища Видин - Градец - Хайдук чешма - Раброво и Брегово - Ново село - Видин се извършва с повишено внимание и съобразена скорост поетапно в една лента, поради свличане на скални маси, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".