Първият летен сезон на Черноморието след пандемията от коронавирус започна. Макар и началото на юни - плажовете са пълни, както обикновено - повече на Юг, отколкото на Север.

Цените също са по-високи. За първи път бургаският плаж няма да посрещне туристи с безплатни чадъри и шезлонги от години. Въпреки това цените остават най-ниските за цялото Черноморие.

На Северния плаж чадърите и шезлонгите са по 1,20 лв., а пакетът от два шезлонга и чадър е 3,60 лв. Цените на различните плажове в Слънчев бряг са - на Северния плаж почиващите трябва да платят по 9 лв. за шезлонг и чадър, а на Централния и Южния цените са по 10 лв.

На плажовете "Смокиня" и "Каваци" туристите ще заплащат 6 лв. за чадър и 7 лв. за наем на шезлонг. Ако искат да използват 2 шезлонга и чадър, те ще имат възможността да заплатят преференциална цена от 20 лв. за пакета.

Снимка 576600

Източник: news.bg

Любителите на бирата установяват, че цената на капаните и заведенията е с от 50 ст. до 1 лев по-скъпа. Цацата също е повишила цената си с лев - и тази година е 4 лв. на най-евтиния капан, на други стига и 5 лв. Идентично е повишението на пържените картофи. Морските дарове са поскъпнали с 2-3 лв. Като калмари, скариди, миди - са на цени от най-малко 8 лв.

Този уикенд плажовете на Бургас бяха пълни, спасителите са на поста, заведенията работят, бирата се разлива, цацата се пържи, сладоледът върви, на стоянката за тротинетки и колелета на обяд има само една, дават се под наем и малки мобилни колички.

Цената под наем е на час - 5 лв. Сърф училището също вече работи, а сърфистите са в морето. За желаещите обаче трябва предварително запазен час с учител.

Масажите в хотелите са с невисока надценка - за лице е 30 лв., сравнение с миналата година - 25 лв. Класическият масаж е 55 лв., предлага се и нов вид услуга - спортен масаж - на цена от 70 лв.