Инициативата по събиране на стари гуми от страна на Столична община продължава. Събирането на гумите е предвидено за 2, 3 и 4 февруари на четири места в район "Искър".

Събират стари гуми в столичния кв. "Красна поляна"

Събират стари гуми в столичния кв. "Красна поляна"

Отварят пунктовете в петък и събота, за да предотвратят горенето на гуми

Адресите на местата за събиране на автомобилни гуми от домакинствата са в ж.к. "Дружба" 1 част - ул. "Иван Арабаджията"- западна от ресторант "Милениум" на паркинга, ж.к. "Дружба" 2 - бул. "Копенхаген" и бул. "Проф. Цветан Лазаров", западно от "РОССА", за с. Бусманци, кв. Абдовица и кв. Миленков- северозападно от моста за село Бусманци и източно от ул."Васил Златарев", бул. "Амстердам" - срещу Тържище София.

Столична община събра 800 стари гуми за 2 дни

Столична община събра 800 стари гуми за 2 дни

Акцията е била само в районите Люлин и Връбница

Гражданите могат да оставят старите си гуми на тези места, които ще бъдат събрани и транспортирани за последващо оползотворяване.

Това е пета под ред акция на Столична община по събиране на гуми. В рамките на предходните акции, проведени в районите Красна поляна, Младост, Овча купел, бяха събрани над 3100 гуми. На адресите, на които има разкрити временни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района по местоживеене.