Собственици на апартаменти в столичния квартал "Младост" излязоха на протест. Те недоволстват от това, че са закупили апартаменти в блок, който има акт 16, но няма ток, което прави жилищата им неизползваеми. 

Освен че хората не може да се нанесат, те не могат да започнат да ремонтират жилищата си. 

"Имаме разрешително от 20 декември миналата година, но не можем да ползваме жилищата, защото няма ток", разказва пред bTV един от протестиращите.

"По договор вече трябва да можем да ползваме имота, но не можем да влезем. Няма асансьор и ток, не мога да пусна майстори, защото няма как да ползват инструменти и да работят", посочи друг. 

В предварителния договор на собствениците пише, че сградата трябва да се въведе в ескплоатация не по-късно от 30 октомври 2018 г.

От електроразпределителното дружество ЧЕЗ отказват коментар, освен че не са страна по казуса, защото присъединяването се изпълнява в законоустановените срокове и към настоящия момент комплексът е захранен с електричество и има активна партида за строителния обект.

Все пак дружеството уверява протестиращите, че в началото на следващата седмица предстои монтирането на електромери, документите на хората за масово присъединяване вече са обработени.