Собствениците на сватбения салон, чийто покрив се срути по време на събитие, вече са освободени от ареста, без да им е повдигнато обвинение. Обяснението - разследването е на много ранен етап.

Районната прокуратура в Кърджали наблюдава досъдебно производство за инцидент, като вчера тримата собственици бяха задържани за 24 часа.

Вчера е бил извършен разпит на над 70 лица в качеството на свидетели.

Изискана е документацията във връзка с пускането на обекта в експлоатация, което е станало през 2020 г., както и със стопанисването му", каза Петя Чотрова от Районната прокуратура в Кърджали.

Ако се установят данни за извършени престъпления от длъжностни лица или други лица, ангажирани в строителния процес, както и за ползването на обекта, те ще бъдат привлечени под наказателна отговорност.

До 2 месеца ще бъдат изготвени и експертизи.

Трима души са в болница, а други 17 пострадаха, след като рухна таван на луксозен сватбен салон в Кърджали в неделя вечерта. Около 150 души са се намирали в помещението по време на инцидента, по предварителна информация на събитието са поканени около 300 души.

Нито един от пострадалите не е в тежко състояние, дори и тези, които са в болница, са в добро състояние и са оставени там под наблюдение, като вероятно скоро ще бъдат изписани.

Седем сватбари са в спешното след срутване на таван в Кърджали

Седем сватбари са в спешното след срутване на таван в Кърджали

Пострадалите са без опасност за живота