Булевард "Дондуков" от бул. "Васил Левски" до "Цар Освободител" и самият "Цар Освободител" - от президентството до БАН, вероятно ще станат еднопосочни, съобщи 24 часа.

Първият ще е такъв в посока квартал "Люлин", а вторият - към Ректората. Това обясни зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Борят мръсния въздух в София с ограничения за колите и безплатен транспорт

Борят мръсния въздух в София с ограничения за колите и безплатен транспорт

Това са част от аварийните мерки

Столичната община ще направи обществени обсъждания преди да реши дали да направи мащабната реорганизация, която, според експертите на кмета Йорданка Фандъкова, ще облекчи значително трафика.

Тази генерална промяна ще доведе до реорганизация по улица "Гурко" и до много по-бързо предвижване в центъра, категорични са от "Московска" 33.

Бърз трамвай с модерни перони, повишаващи сигурността и шумоизолацията по "Дондуков" са част от планирания ремонт, който започва от април.

Възможно е настилката там да бъде сменена от паваж на асфалт, но и това ще го решат софиянци.

„Върви, народе обгазени” и противогази по емблематични паметници в София

„Върви, народе обгазени” и противогази по емблематични паметници в София

Граждани плашат с протести, ако не се вземат мерки срещу мръсния въздух

Има идеи и "Цар Освободител" да стане пешеходна зона, разкри Крусев.

"Основната идея е транспортните потоци да се оптимизират по начин, по който да се намали както времепътуването, така и вредните емисии, които автомобилите отделят, стоейки в задръстванията", каза той пред БНР.

Планират и да продължат велоалеята по "Дондуков" през моста "Чавдар", след което да отиде към "Ботевградско шосе" и на практика да вържат всички източни квартали с центъра на града с велосипеден транспорт.