Оправете плочите на площад "Св. Неделя". За това призоваха от Гражданската организация Спаси София на своята фейсбук страница.

Те настояха кметът Йорданка Фандъкова да възложи незабавен авариен ремонт на пространството около църквата. Причината са изпочупените плочи и антипаркинг елементи, пропадналите отводнителни решетки и разхвърляните камъни и боклуци на площада, които се виждат на снимки, разпространени от организацията.

От Спаси София подчертават, че са наясно, че в момента тече организацията на поредния конкурс за реконструкция на пространството, но се опасяват, че реализацията ще отнеме още години. По тази причина те смятат, че това е само оправдание от страна на Столичната община, която е оставила площада да се разпада. Според Андрей Зографски - представител на инициативата, в София липсва поддръжка, превантивна дейност и внимание към детайлите.

От организацията напомнят, че това не е първият случай на безотговорно отношение към града от страна на кмета Йорданка Фандъкова през последните 10 години, в които тя заема този пост.

Локви по прясно ремонтирания бул. "В. Левски" възмутиха активисти

Локви по прясно ремонтирания бул. "В. Левски" възмутиха активисти

От "Спаси София" подчертават, че ремонтът се обезсмисля

"Кой ако не Фандъкова допусна даже най-емблематичните софийски пространства да бъдат занемарени, а поддръжка да има само по време на ремонта и когато ЕС реши да ни даде едни милиони за усвояване?", питат от Спаси София. Според тях именно дългогодишните управляващи на града носят отговорност за подобна "мърлявщина".

От организацията изразиха надеждата си, че общината ще предприеме незабавни мерки за ремонт на площада.

"Подобна гледка в центъра на София е срам, както за софиянци, така и пред хилядите туристи, които посещават града", упрекват те.