Днес се проведе първата среща на междуведомствената работна група, която има за цел да намери варианти за оздравяването на "Топлофикация София", съобщават Нова телевизия и БГНЕС.

Представители на Председателския съвет към Столичния общински съвет, начело с шефа на градския парламент Георги Георгиев, зам.-председателят Борислав Иванов, лидерите на политическите групи в съвета ГЕРБ, БСП и ДБ - Диян Стаматов, Иван Таков и Грети Стефанова, както и зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов разговаряха със служебния министър на енергетиката Росен Христов и представители на БЕХ за необходимостта от съвместни действия между държавата и общината за излизане от кризисното състояние на дружеството вследствие рекордното повишените цени на газа и натрупващият се всеки месец дефицит.

Работна група ще спасява "Топлофикация София"

Работна група ще спасява "Топлофикация София"

Фандъкова очаква всички политически сили да излъчат представители

Министърът запозна представителите на СОС с предложенията си за това как ще продължи нормалното функциониране на най-голямата топлофикация у нас.

Председателят на СОС Георги Георгиев отбеляза, че очаква конкретни ангажименти от държавата за осигуряване на необходимия природен газ, но и полагане на усилия цената на топлинната енергия да не е в ущърб на над 1 млн. столичани, които иизползват услугите на "Топлофикация София".

На срещата беше потвърдено, че Министерството на енергетиката възприема подхода на Столичната община за модернизация на дружеството чрез привличане на външен инвеститор и изграждане на нови мощности.

Фандъкова: Топлофикация няма алтернатива

Фандъкова: Топлофикация няма алтернатива

Само за август ще се натрупа нов 52 млн. дълг