Лекарите от Спешното отделение на болницата Силистра отлагат колективната оставка, съобщава БНР.

Директорът на МБАЛ-Силистра д-р Даниела Костадинова обясни, че медиците ще останат на работа още 15 дни, но не защото са се отказали от намарението си за напускане, а защото трябва да отработят 15-дневното си предизвестие и са отговорни специалисти.

Тя заяви, че разговорите с медиците ще продължат. Предстои в четвъртък с тях да се срещнат представители на прокуратурата, областната администрация и Българския лекарски съюз.

Разчитам на тяхната отговорност и на това да ги убедим, че въпреки агресията - нещо, с което трябва да се борим и да променим - те ще продължат да работят, защото резервен вариант нямаме, обясни д-р Костадинова.

Спешните медици от Силистра подадоха колективна оставка

Спешните медици от Силистра подадоха колективна оставка

Отделението остава без лекари

По нейни думи липсва алтернатива, защото никой не желае да работи в спешните отделения на страната заради лошото отношение на пациентите.

Д-р Костадинова и колегите й ще настояват за законови промени по отношение на хората, за които бъде доказано, че са имали агресивно поведение спрямо лекари.

Медиците предлагат агресорите да полагат обществено полезен труд в спешните отделения на болниците.

Припомняме, че преди седмица спешните медици от Силистра заплашиха с оставка заради поредния случай на агресия към тях. Дни по-късно те действително подадоха предизвестията си за напускане.

Мъж обижда медици от Спешното в Силистра и снима скандала

Мъж обижда медици от Спешното в Силистра и снима скандала

За случая е подаден сигнал в прокуратурата