Третата линия на метрото в София няма да работи тази събота и неделя, съобщават от "24 часа".

Зам.-кметът по обществено строителство инж. Ангел Джоргов обясни, че обслужването по новите осем метростанции от бул. "Вл. Вазов" до "Красно село" ще бъде временно преустановено. Причината е да може да се зареди новият софтуер, който ще бъде за 12-те метростанции на третия лъч.

Той напомни, че догодина предстои да бъдат пуснати в експлоатация още четири метростанции в кварталите "Овча купел" и "Горна баня".

През предстоящия уикенд десет метровлакчета без пътници ще тестват новия софтуер.

Граждани алармираха за проблеми по третата линия на метрото

Граждани алармираха за проблеми по третата линия на метрото

Имало спрени мотриси по време на на безплатните курсове през първия ден

От 5.00 часа сутринта в понеделник метрото по третата линия отново ще се движи по график.

Данните от тестовете ще се изпратят на лаборатория в Германия, която ще издаде сертификат.

За времето на тестовете ще бъде пуснат заместващ автобус М3, който ще обслужва пътниците. Той ще следва маршрута на метрото и ще спира близо до метростанциите.

Маршрутът на временната автобусна линия е следният: от спирка с код 0079 "АП Земляне" по ул. "Житница", връзка с МС "Красно село", бул. "Гоце Делчев", наляво по бул. "България", връзка с МС "България", бул. "Акад. И. Е. Гешов", ул. "Св. Г. Софийски", връзка с МС "Медицински университет", бул. Прага", бул. "Ген. Скобелев" връзка с МС "Национален дворец на културата", бул. "Васил Левски" (връщане по бул. "Патриарх Евтимий"), връзка с МС "Св. Патриарх Евтимий", по ул. "Ген. Гурко", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", връзка с метростанция "Орлов мост" и метростанция "Театрална", по бул. "Мадрид", бул. "Ботевградско шосе", по ул. "Александър Екзарх", ул. "Левски вековен", по бул. "Владимир Вазов", връзка с метростанция "Хаджи Димитър", по ул. "Тодорини кукли" и по ул. "Александър Екзарх" по маршрута двупосочно.

60 000 столичани ще ползват третия лъч на метрото

60 000 столичани ще ползват третия лъч на метрото

До началото на 2021 г. целият участък влиза в експлоатация