Неточни табелки установиха на морски плаж "Равда-Академика" при проверка с министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от министерството на туризма.

Информационните табели, посочващи свободната зона за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги е стара. Тя не дава вярна информация, установиха проверяващите.

Има проблеми и с плажните принадлежности, които туристите заплащат. Много от чадърите, които се предлагат в платената зона са в изключително лошо състояние. На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние.

Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво, за да се гарантира безопасното им използване, обясни министърът.

По време на инспекцията на плаж "Равда- Академика" бе установено още, че зоните за свободно плажуване и площта с платени чадъри и шезлонги са равностойни. Има изградени и подходни пътеки към морската ивица.

По време на проверка на плажа бе получен сигнал за недостатъчна добра хигиена на ивицата, каза министър Ангелкова. Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа, подчерта тя.

Проверен бе и плаж "Равда-ХТИ", за който преди време бе получен сигнал за поставена табела "частен плаж" върху част от територията му до входа на ивицата.
Тогава концесионерът на плажа обясни, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени
на "Равда ХТИ" от собственика на хотела, който се намира непосредствено зад ивицата. По думите му табелата е била поставяна от гостите на хотела, за да си гарантират безплатната сянка.

"Днес установихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона за разполагаме на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пункт на съседен плаж", коментираха от ведомството.

Среднощен тараш на палатки за дрога на плаж "Корал"
Обновена

Среднощен тараш на палатки за дрога на плаж "Корал"

Полицаите проверявали за дрога и кошчетата на бебетата

Припомняме, при проверка ден по-рано отдъхващи на плаж "Корал" се оплакаха от бруталните действия на проверяващите. По време на тази инспекция били ровени дори бебешките кошчета.