Хората, които живеят в квартал "Лозенец" около булевард "Арсеналски" изразяват недоволството си заради премахнато трамвайното трасе на трамвай номер 6, съобщи bTV.

Oбщината e направила алтернативен вариант за транспорт и пуска тролейбус по това трасе. Тролеят ще минава по булевард "Фритьоф Нансен".

Хората, които живеят около булевард "Фритьоф Нансен" обаче са готови да излязат на голям протест през март.

Една от организаторките на протеста заяви, че според нея тролеят ще задръсти движението на целия център и ще се образуват тапи. 

Фандъкова: Лоши проекти и неподготвени строители са проблемите на ремонтите

Фандъкова: Лоши проекти и неподготвени строители са проблемите на ремонтите

Санкциите за качество са 1,2 млн. лева, за забавяне - по 240 000 лева на ден

По думите на адвокат Ивайло Юруков, който представлява живущите на булеварда, вече е късно за протест, тъй като проектът е гласуван.

Той отбеляза още, че е спазено изискването на закона за обществено обсъждане на проекта.

Според него се предвижда се двупосочно движение, което ще затрудни трафика в квартала.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред bTV, че е запозната с притесненията на хората, които живеят на булевард "Фритьоф Нансен" и вече е организирала среща на зам.-кмета с част от живеещите там хора.

По думите ѝ решението е да се запази еднопосочното движение, тролеят да минава по трасето до кино "Одеон", а като приключи строителството на метрото ще го удължим до Сточна гара".

Според Фандъкова този маршрут на тролея е предложен от жители на квартал "Манастирски ливади" и е обсъждан няколко години.

Тя уточни, че тази линия ще свързва "Манастирски ливади", "Гоце Делчев" и "Стрелбище" с центъра и с трите линии на метрото.