Столичани са недоволни от велоалеята на ул. "Г. С. Раковски". Лентата за предвижване на колоездачи заема почти половината от пътното платно, което предизвика недоволството хем на шофьори, хем на велосипедисти.

Трасето за колоездачи на ул. "Г. С. Раковски" беше разчертано в началото на месец октомври. След изграждането му обаче трасето заема почти половината от автомобилното платно, което предизвика още по-големи задръствания в района.

Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев коментира пред Нова телевизия, че по дължина улица "Г. С. Раковски" е с променлива ширина. На местата, където има възможност, се обособявали по две ленти за движение, което да намали трафика.

По думите на Крусев велоалеята все още не е изградена докрай. Трасето за велосипедисти има нужда от поставянето на допълнителна маркировка, пътни знаци и огледала, които да помагат на велосипедистите и шофьорите да се ориентират в пътната обстановка.

По части от велоалеята вече има монтирани гумени заграждения, които да попречат на коли да навлизат върху трасето за колоездачи.

Стана ясно още, че велоалеята е била разширена, защото първоначалното ѝ разположение създавало опасност от катастрофи, когато автомобилите правят десен завой.