Вътрешният министър Цветан Цветанов представи във Велико Търново новото ръководство на областната дирекция. Тя ще бъде оглавена от екип на столичното Четвърто РУМВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Временно назначен на длъжността директор е комисар Живко Коцев, досегашен началник на софийското районно управление. Старши инспектор Иван Янакиев и главен инспектор Иван Каназирски ще заемат съответно длъжностите зам.-директор на областната дирекция и шеф отдел „Охранителна полиция".

„Колегите идват от най-невралгичната точка на столицата. Тяхната задача е да съумеят да създадат тук един сплотен екип, който да дава резултатите, очаквани от обществото. Целта ни е да бъде постигнато трайно стабилизиране на областната дирекция на МВР и да се гарантира ефективност на действията", казва министър Цветанов.

„Жителите в областта трябва да усетят, че тук има ред и сигурност", бе категоричен новият директор на ОДМВР - Велико Търново комисар Живко Коцев. Той е посветил професионалната си кариера изцяло на системата на МВР. През годините е работил предимно по разкриването на тежки престъпления. Последната година и половина е бил началник на Четвърто РУМВР към СДВР.

При посещението си във Велико Търново министър Цветан Цветанов се е срещнал и с вдовиците на двамата полицаи Кънчо Кънев и Петър Георгиев, които загинаха през април при тежка катастрофа по време на изпълнение на служебните задължения. Със заповеди на вътрешния министър съпругите им са назначени на работа в ОДМВР - Велико Търново.