Бар в центъра на София осъмна надраскан с еврейския отличителен знак- Давидовата звезда. Това се видя от снимки, качени във фейсбук страницата на заведението, което се намира на емблематичната ул. "Град Игнатиев".

Всичко започва в съботния ден, когато видно собствениците на заведението показват, че няма да обслужват привърженици на партия "Възраждане" чрез надпис, залепен на витрината.

Отново във фейсбук страницата на клуба се съобщава, че по-късно през деня около десетима "агресивно настроени мъже от Възраждане, предвождани от депутатът Славчо Крумов" запушили входа на заведението, искайки да бъдат обслужени и търсейки възмездие. След бърза реакция на софиянци и полиция, нежеланите гости се разотишли. Ситуацията се разминала без пострадали и без материални щети, но с множество заплахи, отправени по всевъзможни начини.

Заведението обаче става обект на атака на черен спрей и неизвестен извършител. Без да се уточнява, но с намек, на фейсбук страницата се съобщава:

"През нощта сме имали посещение. Някой явно иска да намекне за "Кристалната нощ", когато такива знаци са поставяни на магазините на евреите. Надписът е премахнат. Нашият ще продължи да стои."

Припомняме, че именно на 10 юни- събота, пред Народното събрание се проведе протест на партия "Възраждане" Хората носеха трибагреника и партийните знамена. Около 1500 души събра протестът в пиковата си точка, въпреки че автобуси доведоха симпатизанти на "Възраждане" от цялата страна. Следобед протестиращите направиха и шествие покрай Министерския съвет, Съдебната палата, по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и Софийския университет.