Още в близките месеци Драгалевци да получи връзка с колекторната система на София.

Това да стане задача номер едно, колкото и да струва на Столична община - ултиматумът към Столична община отправиха днес от Инициативната група "Граждани за София", "Жените за Драгалевци" и други граждански организации. 

Технически проблеми не съществуват, убеден съм, че и финансови проблеми в общината няма, коментира арх. Димитър Димитров, председател на инициативната група.  "Граждани за София".

Според арх. Димитров, заради фекалните води, които се стичат из целия квартал и презастрояването му с все повече луксозни жилищни комплекси, абсолютно реална е опасността да бъде заразена и питейната вода на София, което прави изграждането на тръбата още по-спешно.

Втори метродиаметър да стига до Южната дъга на Околовръстния път при кръговото на Драгалевци, настояват още жителите на квартала.

Преди седмица жителите на кв. "Драгалевци" протестираха с искане за изграждане на ВиК, редовен транспорт и ограничаване на строителството в квартала. Тогава те дадоха ултиматум от няколко дни на управляващите да намерят решение на проблемите, а ако не бъдат чути, заплашват да затворят и други ключови пътища.

На 27 юли от 19.00 ч. в читалището на кв. "Драгалевци" жителите отново имат среща, за да обсъдят как най-бързо и ефективно да бъде решен този наболял проблем.