Столичният общински съвет (СОС) избра Румен Русев за кмет на район "Красно село", информира БТА. 39 общински съветници гласуваха "за", един "против", а шестима "въздържал се".

Общинският съветник от БСП заяви, че жителите на "Красно село" не може повече да са заложници на безотговорността на общинските съветници от "Демократична България" и от ГЕРБ. Този възел трябваше най-накрая да бъде разплетен, добави той.

Румен Атанасов Русев е заместник-председател на Столичния общински съвет. От 2021 г. е общински съветник от листата на ПП "Атака". Има завършено висше образование в специалност "Инженер по пътно строителство" и специалност "Архитектура".

Той има опит като заместник-кмет на Столична община - Район "Младост" от 15.03.2017 г. до 04.06.2018 г. Участва в комисиите по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, както и по опазване на околната среда, земеделие и гори.

Припомняме, че бившият кмет на район "Красно село" Росина Станисалвова бе отстранена от длъжност през март тази година. Тя бе уличена от КПКОНПИ в конфликт на интереси.

Фандъкова избира кой ще замести отстранената кметица на район "Красно село" в София

Фандъкова избира кой ще замести отстранената кметица на район "Красно село" в София

Това реши Столичният общински съвет, след като никой от номинираните не бе одобрен